Me & Alice inspiration i bøger del 2

Der er stadig sommerinspiration at hente i Me & Alices bogreoler. I dag har vi fundet to observante forfattere frem, som hver især har studeret menneskets adfærd og givet os stof til eftertanke.

Livet mellem husene

Den danske arkitekt og byplanlægger Jan Gehl har i en menneskealder studeret adfærd i byrum. I sin bog, Livet mellem husene, beskriver han en række nordiske byers byrum og gennemgår i detaljer, hvorfor nogle byrum inviterer til ophold, og andre virker frastødende.

Det handler ikke, som man måske kunne tro, om smukt versus grimt. Men mere om, hvorvidt byrummet er tilpasset vores sanser og fysiske behov.

03-me-and-alice-jan-gehl-livet-mellem-husene-arkitektur-bog-01.jpg

For os, er er Jan Gehls evne til at analysere byrummets funktioner og udformning ekstremt vigtig. Hans observationer er afgørende for, hvordan vi udvikler koncepter for events med mange deltagere.


How to win Friends and influence People

Da Dale Carnegies bog med den provokerende titel kom i handlen i 1936, var det de færreste der troede den ville gå hen og blive en bestseller.

03-me-and-alice-dale-carnegie-how-to-win-friends-and-influence-people-01.jpg

I bogen finder du praktiske råd og simple teknikker, som sætter fokus på, hvordan man hviler i sin egen selvfølelse - og lader dét komme andre mennesker til gode.

Dale Carnegie belyste i 1936, hvad det gør for forholdet mellem mennesker at give plads, tage tid til at lytte og være respektfuldt ærlig – og vi mener, at bogens gyldne regler er lige så aktuelle i dag, som da de blev skrevet!