Virksomheders konkurrenceevne ligger i medarbejderudvikling!

I en undersøgelse lavet af Lederne og YouGov, var det ifølge 90% af de adspurgte ledere ‘meget afgørende’ for en virksomheds konkurrenceevne, at de har et stærkt fundament som består af kompetente, kvalificerede og motiverede medarbejdere.

me-and-alice-Virksomheders-konkurrenceevne-ligger-i-medarbejderudvikling_4.jpg

Det lyder måske ret åbenlyst, men i kraft af en stigende medarbejdermobilitet, er det blevet vigtigere end nogensinde at skabe attraktive uddannelsesforløb for medarbejderne, som tilsigter, at værdifulde medarbejdere ikke flytter, og virksomhedens fundament smuldrer.


Denne udfordring tager mange virksomheder op, og fokuserer på medarbejderudvikling. Ofte i form af modul-uddannelser og faglige events, hvor virksomheden kombinerer vidensdeling med “ud af huset”-dage. De nye rammer er med til at få deltagerne til at spidse øre, læne sig helt frem i sædet og styrke kompetenceniveauet.

me-and-alice-Virksomheders-konkurrenceevne-ligger-i-medarbejderudvikling_1.jpg

Hos Me & Alice arbejder vi med teorien, at motivation og engagement stimuleres i nye rammer og indlæringen derved forbedres. Denne teori understøttes af den fremtrædende forsker Balder Onarheim, som har en PhD i Kreativitet, stifter af Plato Science og CINC.

...Kreativitet opstår når man tager to eller flere elementer, som i udgangspunktet ikke naturligt hører sammen, og finder en måde at kombinere dem på, som skaber ny værdi. Vi flytter, så at sige, viden fra ét domæne til ét andet. For at kunne gøre dette, er det en forudsætning, at man bliver eksponeret for nye omgivelser, ny viden og udfordrende rammer - og det kan være ekstremt svært at opnå i en travl hverdag.
— Balder Onarheim

Ofte er det netop medarbejderudvikling, der er fokus på hos vores kunder. På meandalice.dk/cases kan du lige nu læse cases, hvor vores kunder har opnået høj motivation og engagement ved hjælp af faglige events “ude af huset”.

Læs for eksempel om den tyske designkonsulent-virksomhed AJ & Smart, der afviklede Design Sprint Workshop, og om Implement Consulting Group, der sammen med deres kunde Skanska afviklede et udviklings-event for 65 deltagere i København.